Úvod › Fóra › Vojáci sobě › Hledám kamaráda z vojny › VÚ Mariánské Lázně 6162 Hamrníky 1975 – 1977
- Toto téma je prázdné.
-
AutorPříspěvky
-
20 listopadu, 2010 v 12:04 pm #3143kenedkÚčastník
Hledám kamarády, kteří sloužili v Mariánských Lázních v letech 1975-1977.
25 července, 2012 v 4:16 pm #3624jakantorÚčastníkJá tam byl v letech podzim 1976 až podzim 1978. Jaroslav Kantor
13 prosince, 2012 v 9:00 pm #3640kenedkÚčastníkPíšu po delší době. Jméno Kantor mně nic neříká, asi proto, že jsem tam byl o rok dříve, ale taky je možné, že za ty roky si už nevzpomínám, škoda. Jestli chceš napiš a zavzpomínáme aspoň na něco co si ještě pamatujem.
23 prosince, 2012 v 12:43 am #3643jakantorÚčastníkMám pocit, že jsem byl u Průzkumné čety. Ta byla umístěna za buzerplacem (z druhé strany, blíž k bráně, byla 3. baterie). Z druhe strany baráku byla umístěna Spojčeta. Později z těchto čet, ale to bylo už v době, kdy jsi tam nebyl a asi půl roku před mým odchodem, se z těchto čet stala Velitelská baterie. Já byl radista – výstrahář (náletové situace atp.). Jinak jsem dělal i spojku, takže jsem kolikrát spal na budově 1. baterie (budil jsem například mjr. Buchala, Straku). Paní Straková prodávala v armě.
Při výjezdu jsem jezdil v POSu (v pojízdném operačním sále), kde kromě radistů, byli i spojaři a kresliči, z druhé strany (zakreslicí planžetou, seděl někdo ze štábu. S námi také jezdila P-15 (radiolokátor umístěný v Zilu). No a samozřejmě štábní vůz.
Jezdil jsem i do Kežmarku.
Bydlím v TěšíněNevím, jestli ti říká něco ze jmen Benko, Čáp, Orel…
Jinak přeji klidné vánoce a mnoho zdraví do nového roku 2013. Jarda
23 prosince, 2012 v 10:52 am #3644suarkzÚčastníkAhoj,jsem rád, že ses mi ozval. Já jsem byl u druhé baterie a určitě jsme se potkali, protože jsem byl nějaký čas i v kuchyni. Jména Benko / velmi povědomé, ale už se nevzpomínám / nevozil náhodou velitele pluku?/ Čáp, jestli byl i elektrikář a byl od Brna, znám velmi dobře, ještě před vojnou. Orel neznám. Majory Buchala a Straku jsem znal velmi dobře. Velitel druhé baterie byl tehdy myslím nadrotmistr Babčák, nebo podp. Mikula, známá to osobnost. Do Kežmarku jsem jezdil také. Jsem z Ivančic u Brna. Jestli chceš zavzpomínat napiš raději na mail kened.z@centrum.cz Taky přeji pěkné vánoční svátky a hodně zdraví v roce 2013.
23 prosince, 2012 v 10:56 am #3645suarkzÚčastníkJo ještě jsem zapoměl, změnil jsem přihlašovací jméno, protože na to původní mně nešlo se přihlásit.
10 srpna, 2013 v 10:27 pm #3687Boban55Účastník@kenedk wrote:
Ahoj.
Sloužil jsem v Mariánských Lázních – Hamrníky v letech 1974 až 1976
Protiletecká obrana státu (asi zkratka POS) u ČTZ-“četa týlového zabezpečení” jako řidič.
Majora Straku jsem znal, také velmi dobře – bydlel v ulici blízko kasáren.
Byl jsem také v Kežmarku na střelbách.Pokud si vzpomínám dobře, tak se mnou sloužili:
Muroň (s Morávky okr. F-M);
Dvorský Jiří (Brušperk);
Ernst nebo Ernste (Třinec) a snad si ještě na nějaké kamarády s vojny vzpomenu.
S pozdravem
B. Boháč (u Frýdku-Místku)29 srpna, 2013 v 2:15 pm #3692suarkzÚčastníkAhoj, asi se neznáme, ale podle vidění určitě. Byl jsem nějakou dobu v kuchyni, takže jsme k sobě možná měli blízko. Pamatuješ na kuchaře Komárka, Ožďana atd.
7 dubna, 2014 v 10:23 am #3754Boban55Účastník@kenedk wrote:
Hledám kamarády ze základní vojenské služby, kteří sloužili u ČTZ – četa týlového zabezpečení.
7 dubna, 2014 v 10:24 am #3755Boban55Účastník@Boban55 wrote:
@kenedk wrote:
Hledám kamarády ze základní vojenské služby, kteří sloužili u ČTZ – četa týlového zabezpečení (1974 – 1976).
30 října, 2014 v 5:31 pm #3802Boban55Účastník@suarkz wrote:
Ahoj, asi se neznáme, ale podle vidění určitě. Byl jsem nějakou dobu v kuchyni, takže jsme k sobě možná měli blízko. Pamatuješ na kuchaře Komárka, Ožďana atd.
Kuchař Komárek? To mi něco říká – jak vypadal? Ne(byl) náhodou černovlasý? Zkus mi zavolat na 777 009 103
29 ledna, 2017 v 6:58 pm #3976freewallÚčastníkSloužil jsem v družstvu radaru SON 9a – bylo to asi od roku 1974. Na baráku jsem provozoval “bar”
Jirka Egermaier5 února, 2017 v 3:28 pm #3978Boban55Účastník
Zdravím.
Já jsem sloužil 1974 – 1976 u ČTZ jako řidič.
Četa týlového zabezpečení byla (myslím si to) na konci (směrem od hlavní brány k autoparku)
za 4. baterií.
První rok jsem jezdil gazíkem – Gaz 69 přímo pro útvar 6162 a na Doupově – taktická střelnice.
Pak jsem prý údajně něco provedl, tak jsem měl přidělenou uloženou Pragu V3S a chodil jsem půl roku do stráže.
A posledního půl roku mi přidělili “kačenu” t.j. Tatra 805-sanitka, kdy jsem držel u útvaru 6162 nepřetržité služby a také jsem byl s tou T 805 na cvičení v Kežmar(o)ku.Pokud si dobře pamatuji, tak po vstupu do objektu kasáren, byly umístěny tyto oblekty/stanoviště:
– strážní služba u vchodu, “basa” vězení (možná se pletu), místnost pro strážní služby a přebíjení zbraní,
před a po stráži;
– na levé straně parkovaly osobní pohotovostní vozidla;
– po pravé straně byl štáb za ním arma a i někde, tam ve sklepě bar;
– dále po levé straně byly baterie 1., 2., a 3.;
– za tou třetí baterií byl “buzerák” a shromáždiště pro různé vystoupení a přehlídky;
– za “buzerákem” byla 4. baterie;
– a za 4. baterií byla ČTZ-étka;Dál dozadu byla technika, PHM, dílny aj.
Co si ještě vzpomínám, tak vlevo pod “buzerákem” byly výstrojní sklady – v jednom z nich byl jako skladník i jeden náš spolubojovník jménem Škrla s bydlištěm v Bystřici pod Hostýnem.
Zatím, asi vše na co jsem si vzpomenul – snad si vzpomenu na další.
Vojáci:
– Mrazík (Slovensko);
– Muroň (Morávka);
– Ernst/Ernest (Třinec);
– Dvorský Jiří (Brušperk);
– atd. a atd., někdy, možná doplním.– Škrla (Bystřice pod Hostýnem)
Velení:
– major – velitel ČTZ: ? ? – přezdívka “hemeroid”
– nadstrážmistr: Stratený
– major Straka – velitel ? auto/technika-park7 ledna, 2018 v 1:53 pm #4023MlynekvalterÚčastníkMlynek valter 1973-1975
7 ledna, 2018 v 1:59 pm #4024MlynekvalterÚčastníkValter mlýnek Hlučin Darkovičky 1973-1975 řidič u čtz
-
AutorPříspěvky
- Musíte se přihlásit.