Úvod › Fóra › Vojáci sobě › Hledám kamaráda z vojny › VÚ 6813 HRANICE NA MORAVĚ 1981-1983 › Odpověď na: VÚ 6813 HRANICE NA MORAVĚ 1981-1983
U v.ú.6813 som bol na školení v roku 1974 na vyčisliteľnuju mašinu pre komplex Luna-M.V lete 1975 som bol tiež na streľbách v Kazachstane.Vie niekto kto tam bol upresniť oblasť,kde bola tá základňa?pametám si,že sme boli v stepi boli tam ubikácie pre vojakov,hotel pre oficierov,kde pracovalo veľa krásnych dievčat ako chyžné,boli tam aj obchody a amfiteáter,kde sme chodili každý večer na filmové predstavenia.vtedy tam boli aj naši vojaci s kapalinami z Rokycan.Ja som vtedy slúžil u v.ú. 8184 Terezín, a kontroloval som počtárov rakeťákov z Bonrepos-čihadla.myslím že to bol v.ú.3757.mám na to krásne spomienky,najme na tie sudy Plzeňského piva čo sme dostali od pplk.Rumla za každou výtečnou streľbu.sovietski vojaci boli k nám veľmi priateľskí,a ked videli,že máme pivo,doniesli vodku,a v bratskom porozumení sme pečatili naše priateľstvá.Pozdravujem všetkých rakeťákov,čo boli v Kazachstane.