Úvod › Fóra › Vojáci sobě › Hledám kamaráda z vojny › Hledám 1. rotu VÚ 4447 Tachov › Odpověď na: Hledám 1. rotu VÚ 4447 Tachov
Ahoj Jozef, těší mě, že jsi mi oživil jména, i Tvoje jméno mám v paměti. Je zajímavé, že si pamatuješ i vojáky z ostatních jednotek. Mudru si pamatuju proto, že jednou vyhlásil poplach na Silvestra. Byl ožralý a řval na praporu jako potrefený a tenkrát
u mě ztratil veškerý respekt jako nadřízený. Nevím, jestli jsi u toho byl taky. Od Niče jsem tam koupil motorku na které jsem jezdil do práce, zelená vojenská Jawa 350. Když jsem byl převelen na OVS – to kvůli manželce – byla stále sama, nechal jsem ji tam někde u garáží před branou. Jednou při poplachu jsem málem na té motorce porazil mjr. Poláka, když organizoval výjezd techniky z brány. Byla tma a mlha a vyhnul jsem se mu na poslední chvíli.
Vzpomínám si, jak jsme jednou byli na cvičení v Jincích, dostali jsme výplatu a mě napadlo potěšit ji a zajet domů do Tachova.
Když jsem dorazil domů, našel jsem tam vzkaz, že jela do Děčína k rodičům. Tak jsem na obrátku jez zpátky do Jinců. Tam už na
nějakém vojenském klubu ostatní oficíři propíjeli žold a já je chtěl rychle dohnat. Tak jsem nalačno vypil pár panáků a bylo mi zle, že jsem na ubytovnu šel podle zdi a léčil se celou sobotu a neděli. Až budu mít někdy čas, najdu nějaké fotky a zkusím je sem dát. Tak dík, že jsi se ozval, škoda, že nás není víc. Možná se někdo ještě přihlásí. Měj se.