Úvod Fóra Vojáci sobě Hledám kamaráda z vojny VÚ Mariánské Lázně 6162 Hamrníky 1975 – 1977 Odpověď na: VÚ Mariánské Lázně 6162 Hamrníky 1975 – 1977

Boban55
Účastník

Zdravím.
    Já jsem sloužil 1974 – 1976 u ČTZ jako řidič.
    Četa týlového zabezpečení byla (myslím si to) na konci (směrem od hlavní brány k autoparku)
    za 4. baterií.
    První rok jsem jezdil gazíkem – Gaz 69 přímo pro útvar 6162 a na Doupově – taktická střelnice.
    Pak jsem prý údajně něco provedl, tak jsem měl přidělenou uloženou Pragu V3S a chodil jsem půl roku do stráže.
    A posledního půl roku mi přidělili “kačenu” t.j. Tatra 805-sanitka, kdy jsem držel u útvaru 6162 nepřetržité služby a také jsem byl s tou T 805 na cvičení v Kežmar(o)ku.

Pokud si dobře pamatuji, tak po vstupu do objektu kasáren, byly umístěny tyto oblekty/stanoviště:
    – strážní služba u vchodu, “basa” vězení (možná se pletu), místnost pro strážní služby a přebíjení zbraní,
    před a po stráži;
    – na levé straně parkovaly osobní pohotovostní vozidla;
    – po pravé straně byl štáb za ním arma a i někde, tam ve sklepě bar;
    – dále po levé straně byly baterie 1., 2., a 3.;
    – za tou třetí baterií byl “buzerák” a shromáždiště pro různé vystoupení a přehlídky;
    – za “buzerákem” byla 4. baterie;
    – a za 4. baterií byla ČTZ-étka;

Dál dozadu byla technika, PHM, dílny aj.

Co si ještě vzpomínám, tak vlevo pod “buzerákem” byly výstrojní sklady – v jednom z nich byl jako skladník i jeden náš spolubojovník jménem Škrla s bydlištěm v Bystřici pod Hostýnem.

Zatím, asi vše na co jsem si vzpomenul – snad si vzpomenu na další.

Vojáci:
    – Mrazík (Slovensko);
    – Muroň (Morávka);
    – Ernst/Ernest (Třinec);
    – Dvorský Jiří (Brušperk);
    – atd. a atd., někdy, možná doplním.

– Škrla (Bystřice pod Hostýnem)

Velení:
    – major – velitel ČTZ: ? ? – přezdívka “hemeroid”
    – nadstrážmistr: Stratený
    – major Straka – velitel ? auto/technika-park