Úvod › Fóra › Vojáci sobě › Hledám kamaráda z vojny › VÚ Mariánské Lázně 6162 Hamrníky 1975 – 1977 › Odpověď na: VÚ Mariánské Lázně 6162 Hamrníky 1975 – 1977
Zdravím.
Já jsem sloužil 1974 – 1976 u ČTZ jako řidič.
Četa týlového zabezpečení byla (myslím si to) na konci (směrem od hlavní brány k autoparku)
za 4. baterií.
První rok jsem jezdil gazíkem – Gaz 69 přímo pro útvar 6162 a na Doupově – taktická střelnice.
Pak jsem prý údajně něco provedl, tak jsem měl přidělenou uloženou Pragu V3S a chodil jsem půl roku do stráže.
A posledního půl roku mi přidělili “kačenu” t.j. Tatra 805-sanitka, kdy jsem držel u útvaru 6162 nepřetržité služby a také jsem byl s tou T 805 na cvičení v Kežmar(o)ku.
Pokud si dobře pamatuji, tak po vstupu do objektu kasáren, byly umístěny tyto oblekty/stanoviště:
– strážní služba u vchodu, “basa” vězení (možná se pletu), místnost pro strážní služby a přebíjení zbraní,
před a po stráži;
– na levé straně parkovaly osobní pohotovostní vozidla;
– po pravé straně byl štáb za ním arma a i někde, tam ve sklepě bar;
– dále po levé straně byly baterie 1., 2., a 3.;
– za tou třetí baterií byl “buzerák” a shromáždiště pro různé vystoupení a přehlídky;
– za “buzerákem” byla 4. baterie;
– a za 4. baterií byla ČTZ-étka;
Dál dozadu byla technika, PHM, dílny aj.
Co si ještě vzpomínám, tak vlevo pod “buzerákem” byly výstrojní sklady – v jednom z nich byl jako skladník i jeden náš spolubojovník jménem Škrla s bydlištěm v Bystřici pod Hostýnem.
Zatím, asi vše na co jsem si vzpomenul – snad si vzpomenu na další.
Vojáci:
– Mrazík (Slovensko);
– Muroň (Morávka);
– Ernst/Ernest (Třinec);
– Dvorský Jiří (Brušperk);
– atd. a atd., někdy, možná doplním.
– Škrla (Bystřice pod Hostýnem)
Velení:
– major – velitel ČTZ: ? ? – přezdívka “hemeroid”
– nadstrážmistr: Stratený
– major Straka – velitel ? auto/technika-park