Úvod › Fóra › Vojáci sobě › Ostatní › Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku › Odpověď na: Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku
Tlačenkový salát – „vyprošťovák“
Množství – dle chuti – tlačenka ,kapie ,kyselá okurka ,červená cibule – Zálivka : hořčice, worcestrová omáčka ,olej, sůl, pepř, cukr, ocet.
Tlačenku nakrájíme na menší kostky, kapii, kyselou okurku také na kostičky, ale samozřejmě drobnější. Cibuli nakrájíme na jemné nudličky a vše dáme do mísy. Zálivku vyrobíme v nám vyhovujícím poměru z uvedených surovin a dochutíme dle svých chuťových potřeb a nálad. Zálivku nalijeme do mísy k tlačence a zelenině a důkladně promícháme. Uložíme do chladu a podáváme vychlazené jako výborný „vyprošťovák“, třeba po Silvestrovské oslavě. Množství surovin záleží na každém, neboť někdo miluji více cibule, někdo kyselejší zálivku a někdo zase pikantnější.