Úvod › Fóra › Vojáci sobě › Ostatní › Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku › Odpověď na: Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku
Ledvinky na madeiře v další vzpomínce oberfeldkuráta Laciny (4 porce)
1 kg vepřových ledvinek, 100 g másla, 200 g cibule, drcený kmín, 1 lžička hladké mouky, sůl, 1 dl červeného vína .
1. Odblaněné ledvinky zbavíme kanálků, vymáčíme ve vodě, krátce ovaříme v octové vodě a tence nakrájíme.
2. Plátky opečeme na másle, až zbělají a puštěná šťáva vysmahne. Pak ledvinky vyndáme.
3. Do výpeku nasypeme drobně sekanou cibulku, usmažíme ji do růžova s kmínem, zaprášíme moukou, osolíme, naředíme horkou vodou a povaříme.
4. Když omáčka zhoustne, přecedíme ji a přilijeme víno. Nakonec doplníme připravené ledvinky.
Tip: Do omáčky lze přidat trochu naložených hub (ryzců), malé pikantní okurčičky (cornichon) nebo lžíci podušených kaparů.