Úvod Fóra Vojáci sobě Ostatní Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku Odpověď na: Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku

#3965
MILA
Účastník

    Ledvinky na madeiře v další vzpomínce oberfeldkuráta Laciny (4 porce)
    1 kg vepřových ledvinek, 100 g másla, 200 g cibule, drcený kmín, 1 lžička hladké mouky, sůl, 1 dl červeného vína .
    1. Odblaněné ledvinky zbavíme kanálků, vymáčíme ve vodě, krátce ovaříme v octové vodě a tence nakrájíme.
    2. Plátky opečeme na másle, až zbělají a puštěná šťáva vysmahne. Pak ledvinky vyndáme.
    3. Do výpeku nasypeme drobně sekanou cibulku, usmažíme ji do růžova s kmínem, zaprášíme moukou, osolíme, naředíme horkou vodou a povaříme.
    4. Když omáčka zhoustne, přecedíme ji a přilijeme víno. Nakonec doplníme připravené ledvinky.
    Tip: Do omáčky lze přidat trochu naložených hub (ryzců), malé pikantní okurčičky (cornichon) nebo lžíci podušených kaparů
    .