Úvod Fóra Vojáci sobě Ostatní Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku Odpověď na: Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku

#3892
MILA
Účastník

    …..NOVOROČNÍ BAŠTA
    SUROVINY – 1 pórek , 3 paprika , 1-1,5kg kotlety , 150 g slanina anglická , 150 g sýr , 2 mrkev , hrst houby sušené , 150 g bůček.
    POSTUP – Kotletu vykostíme a uděláme nožem kapsu. Do tenkých plátků vepřového bůčku zaba­líme kousky pórku, papriky, sýra nebo hub a vložíme je do kapsy. Vařenou mrkev vtlačíme do boku kapsy. Kapsu uzavřeme špejlemi nebo jehlicemi, aby náplň nevytekla. V horkém oleji na pánvi maso prudce opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Rozdrtíme tříbarevný pepř, ve kterém maso obalíme. Potom ho zabalíme do slaniny a ovážeme provázkem, aby si podrželo pěkný tvar.
    Na plech dáme nahrubo nakrájenou cibuli, do ní vložíme maso, podlijeme vodou a pečeme jednu a půl hodiny. Upečené maso vyjmeme, odstraníme špejle nebo jehlice a nakrájíme na plátky. Výpek zahustíme jíškou, abychom získali omáčku. Do omáčky dáme kousek masoxu nebo jemně mleté houby.