Úvod Fóra Vojáci sobě Hledám kamaráda z vojny VÚ Třebotovice 1738 Odpověď na: VÚ Třebotovice 1738

Lunak
Účastník

Nazdar vojáci! V červenci jsem poprvé, od mého odchodu do civilu, navštívil Třebotovice, kde jsem sloužil od září 89 (po příchodu ze Zvolena, kde se marně snažili udělat ze mně radistu) do října 90. Takže se znám s Marošem Horcem – Majo (čau Záhoráku). Musím ještě vyplnit jeho mezery v paměti – náš velitel roty se jmenoval Vágner, výkoňák byl Sviták a písaře mu dělal Aleš Podubecký. Ještě si z roty pamatuju kuchaře Pražáka z Prahy, nezapomenutelného Petra Hamlíka a samozřejmě mého kolegu ze spisovny Petra Tošenovského alias Patrik (tak si říkal, když balil holky na intru v Budějkách 8-) ) Na spisovně to po nás dál táhli Jirka Švarc a Petr Petr (takové jméno se dobře pamatuje). Na rozdíl od mnohých rád vzpomínám i na velitele štábu Pištu Wohlanda – mjr. Vyžehlil mi nejeden průser. Velitel útvaru byl pplk.Vlčnovský, kterej se k nám choval lépe dokud jsme byli zobáci, ale po přechodu mezi mazáky už tak hodnej nebyl. No, málem bych zapomněl na nejhezčího vojáka z povolání rotnou Malinovou – t.č. písařka tajné spisovny. Snažila si držet odstup, ale protože jí bylo max. o 2 roky více než nám, moc jí to nevycházelo a s vykáním nepochodila. Zpočátku to řešila přes Vlčnovského (pocházela ze stejné vesnice jako on – někde na jižní Moravě), ale pak to vzdala a byla fajn – na jaře nebo v létě 90 se nám holka vdala, za kolegu z Litvínovic z letiště. Do civilu jsem šel o 2 měsíce dříve, protože jsem se v srpnu 90 ženil a ženatým + polomrzákům se zdravotní kvalifikací C ;) , to pokrátili celkem o 6 měsíců.
    Tak pohov, volno.
    Ahoj, Standa.