Úvod › Fóra › Vojáci sobě › Hledám kamaráda z vojny › VU 6377 Stavba bunkru Podlešín-Drnov 1981-83 › Odpověď na: VU 6377 Stavba bunkru Podlešín-Drnov 1981-83
[quote=“mildakutyl“]Já tam byl od jara81 do podzimu 82.Když jsem přišel z PŠky v Seredi. Na 2.rotu k Uhrinovskému. Vzpomínám na Janka,Nožičku,Theodora,Pizůra aj. O pár klucích z okolí vím, ale o ostatních nic.Byly to strávené krásné chvíle.Milda.[/quote]
Byl jsem též na 2.rotě, taky byl Juraj Uhrinovský šéfem, ale potkat jsme se, bohužel, nemohli – jsem moc „mladý“ (byl jsem tam zpočátku na stavbě, potom na rotě a potom zase na stavbě od 11/1983 do 9/1985). Vzpomínáš (vzpomínáte) tady na pěkné hajzlíky, zejména jméno Pizúr mám s tímto spojeno. Jméno Janko bylo za nás vzpomínáno a spojováno s jistými legendami, osobně jsem ho ale nezažil, o Theodorovi jsem nikdy nic neslyšel, ani ho nezažil. Nožička byl pěkný opilec, ale v rámci tehdejších možností docela „normální“ člověk. Kdoví, co ti lidé měli za sebou…
Za nás veleli z těch starých lampasáků ještě pplk. Vyroubal, mjr. Kotyza, pplk. Seifert, mjr. Mechír, později npor. Mottl, npor. Svoboda, por. Boko bol u nás velitělom čaty, na třetí rotě válčil Pišta Drobný? a v kuchyni Marcin – to byl kousek… Vzpomínám, že do důchodu odešel nějaký major (teď si nevzpomenu jeho jméno), ale jeho sako s hvězdami si „půjčil“ jeden z mého ročníku a když se ožral na vycházce, tak se v něm prošel po celých kasárnách, udělal všude pořádek, měli jsme málem bojový poplach – nezapomenutelná „úžasná prdel“!!! Do konce vojny ho i lampasáci oslovovali majore, samozřejmě si pobyl v opatovických „lázních“…
Mne zaráží, že už v 81 roce se stavělo? Myslel jsem, že to začalo o rok později. Co se tam dělalo? Už to určitě není tajné… je tam dnes museum: http://www.bunkr-drnov.cz/
Posílám fotku z roku 1983 nebo spíš 1984, nevím. V pozadí je kuchyň, napravo 2.rota nalevo 3.rota a před námi kinosál. V rámci „utajení“ jsem dostal tu fotku zrcadlově otočenou… Nevím. Fotil nás ten vymatlanec PŠM mjr. Mechír a kontráši mi později tu fotku našli ve skříňce – moc se jim to „nelíbilo“!
Založil jsem, se svými kamarády z fotky, se kterými se celkem pravidelně potkávám: http://www.zelenaleta.cz/showtroop.php?troop=822
No, už jsem dlouhý, končím, musím něco dělat… Petr T.