Úvod Fóra Vojáci sobě Hledám kamaráda z vojny 7481 Jemnice Odpověď na: 7481 Jemnice

Jozef Neslusan
Účastník

Ahoj, ďakujem za reakciu, no neviem kto si, nenechal si v správe ani meno, ani mail. Ja som bol na zámku na RTZ-ke, bol som kuchárom, neskôr skladníkom, keď odišiel Peťo Krása do civilu. S Peťom Krásou si píšeme stále a tiež s občianskou pracovníčkou z proviantu, pani Prúšovou a to už je 29 rokov. Stretol som sa s dvoma kamarátmi a tiež dvaja boli aj za mnou v Kysuckom Novom Meste. Inak neviem nič o nikom, niekde sa mi stratili aj všetky fotky, aj adresy, takže som využil tento spôsob kontaktovania. Je aj iný server a to „spolubojovníci cz“, tam som tiež dal nejaký odkaz. Ozval sa mi tiež lampasák, bývalý môj proviantný náčelník, npor Viliam Mrázik, ale toho si ty už nepamätáš, pretože on odišiel z útvaru, keď ja som bol suprák. Po ňom nastúpil por Jano Ocelák, s ním som sa tiež jedenkrát stretol. Bol som veľakrát v Jemnici, no na Barchana zrovna ani raz, nejako mi to nikdy nevyšlo. No je to teraz mesto duchov – úplne vymreté a zámok vraj v rekonštruikcii – totálne zdevastovaný. Keď tam bolo vojsko, bol ešte ako-tak, no teraz to je hrôza. V parku je všetko zbúrané, ani stopy po vojakoch a tiež pohraničiari. Neviem, či si tam ty bol, alebo nie a kedy, no ja sa chystám do Jemnice začiatkom budúceho leta a dozvedel som sa, že keď prídem v pracovnom týždni, tak by aj primátor mesta pustil aj na zámok, lebo je teraz pre verejnosť zatvorený. Hrozne rád by som si to tam ešte aspoň raz všetko prešiel. Veľ lampasákov, čo som sa dozvedel už nežije, no o niektorých niečo viem – v Jemnici býva už len Jano Murčo, Šípoš je v Znojme – podniká atd…
    Tak ak sa ti bude chcieť, ozvi sa, prosím…
    Ďakujem a možno niekedy dovidenia. Čauko, s úctou: Jozef Neslušan +421944925878, jozenes@gmail.com. :)