Úvod › Fóra › Vojáci sobě › Ostatní › Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku › Odpověď na: Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku
Jelikož je letos úroda hub tak co zkusit – Houbový pekáček
SUROVINY:tvrdé , zdravé houby, překrojené podélně na půlky, nebo na čtvrtiny
recept uvádí grilovací koření, ale já jsem dal bylinky: rozmarýn, tymián, pepř, drcený kmín,trochu ostrého koření – chilli, nebo Pull Biber,250 ml čerstvé smetany,kousek másla,
anglickou slaninu nakrájenou na proužky,hrubou sůl.
POSTUP– V pekáčku na másle osmahneme anglickou slaninu a jakmile zrůžoví, vložíme houby, posypeme solí a kořením a zalijeme smetanou. Troubu rozpálíme na 250 st. a pekáček vložíme dovnitř. Pečeme bez poklice hodinu. Ze smetany, slaninky a šťávy z hub se udělá naprosto skvělá šťáva, houby jsou krásně propečené a kolem pekáčku krusta, o kterou se jistě strhne u stolu malá bitva.Jako přílohu lze dát buď vařené brambory, nebo bramborovou kaši.