Úvod Fóra Vojáci sobě Ostatní Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku Odpověď na: Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku

#3780
MILA
Účastník

    ŠAVLE SV.CELESTÝNA SUROVINY : 600-700g vepřové kýty, 2-3 stroužky česneku, pepř, sůl, 5 lžic oleje, 250g čabajky nebo jiné pikantní klobásy 2 cibule, 100g slaniny
    POSTUP: Maso nakrájíme na kousky ke grilování, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí, naskládáme do kameninové nádoby, polijeme olejem a asi 6 hodin marinujeme v chladu a občas promícháme.
    Čabajku nebo klobásu uvaříme, nakrájíme na kolečka, cibuli také nakrájíme na silnější kolečka. Na jehlice napichujeme střídavě maso, čabajku, cibuli a slaninu a grilujeme. Jako přílohu podáváme bramborák.