Úvod Fóra Vojáci sobě Ostatní Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku Odpověď na: Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku

#3763
MILA
Účastník

    OŽRALÉ KUŘE
    Tento recept jsem objevil na internetu … a řeknu Vám je to BOMBA! :-))

    SUROVINY: 1 celé kuře (cca 1,5kg) ,1 plechovka piva

    NÁLEV :2 lžíce medu ,3 lžíce oleje ,3 lžíce sojové omáčky ,1 lžíce vinného octa ,4 stroužky česneku ,1 lžička chilli v prášku ,1 lžíce červené chilli omáčky ,sůl
    1. kuře z Fosterovy farmy
    2. naložíme do nálevu a necháme hodinku natáhnout
    3. pivo usrkneme a do víčka uděláme další dvě díry
    Tak tedy vezměte celé kuře, vyndejte z něj co Vám tam Xaverov nadělil omyjte, osolte a vůbec připravte jako na běžné grilování.
    Máte-li nějaký oblíbený recept na potírací omáčku, klidně přeskočte následující řádky a udělejte si ji po svém. Kdo se chce nechat vést nechť na pánvi dvě minuty prohřeje vlevo popsané ingredience nálevu.
    Kuře nyní vložíme do misky ), zalijeme nálevem a necháme cca 1 hodinu nasáknout nálev pod kůži. Předem varuju, že kdo chce kůrčičku klasicky křupavou měl by se vyvarovat medu.
    Posuneme se o hodinu kupředu. Vezměte plechovku piva , otevřete, cca 1 deci upijte a poté ostrým nožem vytvořte ve víku ještě další dva otvory. Plechovku dejte na plech, podložte nejlépe pečícím papírem.
    Vezměte kuře a posaďte jej na plechovku s pivem.
    Kdo si rád hraje může, jako já, upravit pózu kuřete do libovolné polohy, jediná podmínka je, že musí pořád sedět.
    Nyní vložte plech i s kuřetem do trouby a pečte jej při 180°C cca 35 minut.
    A nyní proč má vlastně kuře tu plechovku zaraženou tam kde ji má zaraženou. Pivo důsledkem tepla začne vzlínat a vytvoří uvnitř kuřete atmosféru pohody, jak už to jen pivo dokáže, postupně vyvzlíná do masa, díky čemuž je poté maso šťavnaté a křehké a to je možná slabé přirovnání, to maso je božská mana.
    Tak a máme hotovo, kuřátko je krásně dozlatova propečené, takže jej vyndáme z trouby, dvěma papírovými utěrkami přidržíme, zaklepeme a plechovka se vlastní vahou sama vysune. Naporcujte a hurá ke stolu, ať Vám ta pochoutka nevychladne.